Trycksaker

Vi agerar inköpskonsulter åt våra kunder. Vår personal har arbetat med vitt skilda produkter inom det grafiska gebitet sedan mitten av 1990-talet. Tryck på papper är fortfarande det största affärsbenet vårt företag vilar på. Andra stora och viktiga områden som växer är digitalt tryck på olika media, produktmedia, det vill säga give aways och profilreklam av olika slag, kreativa tjänster, logistik och distributionstjänster samt webb.

Katalogtryck

Katalog används lite oförsiktigt som samlingsnamn för både limbundna och klammerhäftade trycksaker, ibland till och med för vikta foldrar. En katalog är oftast limbunden i ryggen men kan också bindas med linnetråd. Är det en katalog som ska användas ofta och under lång tid brukar man linnetrådbinda men har den kort livslängd duger det ofta med vanligt varmlim. Ett alternativ till linnetrådbindning som vi kan erbjuda är polyuretan som är lika hållbart som linnetråd men billigare.

Tidningstryck

Dags- eller kvällstidningar samt viss direktreklam trycks alltid i rulloffset. Det finns två rulloffsetmetoder – heatset där man trycker trycksaker som fordrar högre tryckkvalitet och coldset som man trycker just tidningar och enklare reklamutskick som inte kräver lika hög tryckkvalitet. Heatset har en inbyggd ugn som torkar pappret direkt efter sista färgverket medan coldset saknar detta. De allra senaste coldsetpressarna sägs kunna leverera tryckkvalitet i paritet med heatset.

Boktryck

Böcker kan ha både mjukband och hårdband. Mjukbandet är som ett vanligt omslag fast tjockare och styvare, oftast gjort av kartongmaterial. Används till pocketböcker. Hårdbandet däremot har tjockare omslag och är mer tåligt än mjukband. Ett hårdband skyddar dessutom inlagan bättre, särskilt om trycksaken ska ha registerflikar. Ofta förser man yttersidorna med vackra effekter såsom prägling, metallfoilering, soft touchlaminering och liknande.

Broschyr

Broschyrer är oftast klammerhäftade i ryggen. Trycks broschyren i rulloffset kan den i vissa fall limmas i samma produktionslina medan om den trycks i ark häftas den ihop i en separat stationshäft.

Viktigt att tänka på om broschyren trycks i många sidor eller på tjockt papper är att den bygger höjd vilket är viktigt att ta hänsyn till när man gör tryckoriginalen. Detta kan annars påverka både bilders placering och paginering mm. Ju fler sidor och tjockare papper ju viktigare blir detta för ett bra slutresultat.

Specialemballage

Något som blir viktigare och viktigare är förpackningar. Förpackningar förmedlar ett företags image och hjälper till att sälja produkten. Numera har också mindre företag råd med exklusiva och unika förpackningar. Vi kan erbjuda förpackningar avsedda för olika ändamål, allt från livsmedel till prydnadsföremål, verktyg eller annat. Här finns givetvis alla möjligheter till effektfulla features såsom utstansningar, präglingar, partiella lamineringar etc.

Trycksaksupphandling

Vi har många år erfarenhet av tryckproduktion och vet vilka tryckerier som är bäst lämpade för olika tryckjobb. Det betyder att vi sparar värdefull tid för våra kunder eftersom vi tar ansvar för prisjämförelser och utvärdering av andra viktiga parametrar såsom leveranstid, teknisk standard, miljöarbete och liknande. Ofta sparar vi också mer mätbara pengar genom att lägga produktionen i den mest optimala maskinparken.

Distribution

Fler och fler kunder väljer att låta oss ta ansvar för att trycksakerna blir distribuerade. Tack vare våra stora inköpsvolymer hos både Postnord och BringCitymail kan vi erbjuda lägre distributionspriser än vad de flesta andra kan få.